speaker-photo

Z. Burak Mercan

Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş. Genel Müdür

Z. Burak Mercan, 26 Ağustos 1981 tarihinde İstanbul'da doğmuş olup, makine mühendisliği alanındaki akademik birikimi ve savunma sanayiindeki engin tecrübesiyle önemli başarılara imza atmış bir yöneticidir. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Fakültesi'nde tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü'nde Executive MBA programını bitirerek iş dünyasındaki liderlik yetkinliklerini pekistirdi.
Kariyerine 2003 yılında Beko Elektronik A.Ş.'de Mekanik Tasarım Mühendisi olarak başlayan Mercan, 2008 yılında Altınay Robot Teknolojileri'ne katılarak Proje Yöneticisi ve Operasyonlar Yöneticisi gibi kritik pozisyonlarda görev aldı. 2014 yılında Altınay Havacılık ve İleri Teknolojiler A.Ş.'ye geçerek burada İş Geliştirme ve Projeler Direktörü, Mühendislik Direktörü ve Genel Müdür Yardımcısı (Mühendislik ve Projeler) olarak fark yaratan projelere liderlik etti.
2020-2024 yılları arasında DASAL Havacılık Teknolojileri A.Ş.'nin kurucu Genel Müdürlüğünü yürüten Mercan, buradaki başarılarıyla savunma sanayiinde yenilikçi ve öncü çözümler üretme vizyonunu güçlendirdi. 2022 yılında Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş. Genel Müdürü olarak atanarak, hareket kontrol sistemleri, insansız sistemler, deniz sistemleri, silah sistemleri ve mühimmat imha çözümleri gibi kritik alanlarda şirketin stratejik vizyonunu şekillendirmeye devam etmektedir.
Ayrıca, 2019 yılından bu yana TAAC Havacılık Teknolojileri A.Ş. yönetim kurulu üyeliği görevini de sürdürmektedir. Yenilikçi ve dinamik yönetim anlayışıyla tanınan Mercan, sektördeki değişim ve gelişime öncülük eden projelere liderlik etmektedir.
Sahip olduğu vizyoner bakış açısı ve çalışma disipliniyle, Altınay Savunma Teknolojileri'ni global arenada daha ileriye taşıma hedefiyle çalışmalarını sürdürmektedir. Yoğun çalışma temposuna rağmen aile hayatına da önem veren Z. Burak Mercan, evli ve bir çocuk babasıdır.

14:00

18 NİSAN CUMA 18 NİSAN CUMA

DEĞİŞEN KONSEPTLER IŞIĞINDA SAVUNMA TEKNOLOJİLERİNİN GELECEĞİ