T.C. Hazine ve Maliye Bakanı
1964 yılında Şanlıurfa Viranşehir’de doğdu. Lisansını İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi’nde , yüksek lisansını aynı üniversitenin Uluslararası İlişkiler bölümünde , doktorasını ise Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi’nde tamamladı.
AK Parti’de İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Teşkilat Başkanlığı yaptı. AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemde Şanlıurfa, 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi.
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı görevini yürüttü. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı döneminde reel sektörün ve finans sektörünün temsilcileriyle İstanbul başta olmak üzere birçok ilde bir araya gelerek istişare toplantıları gerçekleştirdi.
MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış olup halen MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesidir. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti , Ensar, Tügva, Önder, Utesav, TDED, BEK, İDD, İDV, Kült Vakfı üyeliği devam etmektedir.
ÜTEV Başkanı ve Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Türkiye Başkanı olup Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezinde Bilim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarda bulunmaktadır.
Millî Görüşten Muhafazakâr Demokrasiye ve Hâkim Parti Sistemi ve Türkiye’nin İlk Hâkim Partisi olarak AK Parti isimli eserleri bulunmaktadır.
Ekonomi yönetimi, şehircilik, kimlik ve İslâm Felsefesi üzerine de çalışmalar gerçekleştirmiştir. Evli ve dört çocuk babasıdır.
Almanya Eski Federal Cumhurbaşkanı
Federal Cumhuriyet'in 10. Cumhurbaşkanı (2010-2012) Christian Wulff, göçmen kökenli bireylerin entegrasyonuna ve dinler arası diyaloga özellikle önem vermektedir. Yakın uluslararası ilişkiler sürdüren ve uluslararası düzeyde özel durumlarda Almanya'yı temsil eden Wulff, 2003-2010 yılları arasında, Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinin başbakanı olarak görev yapmıştır. 1998-2010 yılları arasında ise, Almanya’da CDU’nun federal başkan yardımcısı olarak görev yapmıştır. Onursal görevleri arasında, Deutschlandstiftung Integration mütevelli heyeti başkanlığı, Alman Koro Derneği başkanlığı ve Alman Multipl Skleroz Derneği'nin hamiliği bulunmaktadır. Ailesiyle birlikte Hannover yakınlarındaki Burgwedel'de yaşayan Wulff, Hamburg'daki hukuk firmasında ve eski Federal Cumhurbaşkanı olarak Berlin’deki ofisinde çalışmalarını sürdürmektedir.
İtalya Eski Başbakanı
İtalyan siyasetçi ve Demokratik Parti'nin (PD) Mart 2021'den Mart 2023'e kadar lideri olan Enrico Letta, 2015-2021 yılları arasında Paris'teki Sciences Po Uluslararası İlişkiler Okulu’nun (PSIA) dekanlığını yürütmüştür; ayrıca İtalya'da Politiche Okulu'nu kurucusudur. Nisan 2013- Şubat 2014 arasında İtalya Başbakanı olarak görev yapmış, merkez-sol ve merkez-sağ partilerden oluşan büyük bir koalisyonu yönetmiştir.
Kariyeri ve görüşleri, Avrupa’ya güçlü bağlılığı ile şekillenmiştir.
Letta, 1998-1999 yılları arasında AB İlişkileri Bakanı, 2000 yılı Ocak-Nisan ayları arasında Sanayi, Ticaret ve Zanaat Bakanı (D'Alema Hükümeti'nin ikinci döneminde), 2000-2001 yılları arasında Sanayi, Ticaret ve Zanaat ve Dış Ticaret Bakanı (Amato Hükümeti'nin ikinci döneminde) ve 2006-2008 yılları arasında Romano Prodi liderliğindeki merkez-sol hükümetinde Başbakanlık müsteşarı olarak görev yaptı. 2001-2015 yılları arasında, 2004-2006 dönemi Avrupa Parlamentosu üyeliği hariç, İtalya Parlamentosu üyesiydi. Ayrıca 2009-2013 yılları arasında Demokratik Parti'nin (PD) genel sekreter yardımcısı olarak görev yaptı.
1993-- Mayıs 2013 arasındaki dönemde Beniamino Andreatta tarafından kurulan bağımsız düşünce kuruluşu Arel'i yönetti. Ayrıca İtalya Aspen Enstitüsü Başkan Yardımcısı, İtalya-İspanya Diyalog Forumu'nun Başkanı ve Trilateral Komisyon üyeliği yaptı. 2016'dan beri Jacques Delors Enstitüsü'nün Başkanıdır.
Pisa'da (Toskana) doğdu ve hayatının ilk yıllarını Strasbourg'da geçirdi. Pisa Üniversitesi Uluslararası Hukuk bölümünden mezun oldu ve Pisa "Sant'Anna”dan Avrupa Birliği Hukuku alanında doktora derecesi aldı.
Avrupa Birliği'nin genişlemesi de dahil olmak üzere uluslararası ilişkiler ve ekonomi konularında birçok kitabın yazarıdır: Euro sì - Morire per Maastricht (Laterza, 1997), Dialogo intorno all’Europa (L. Caracciolo ile birlikte, Laterza, 2002), L’allargamento dell’Unione Europea (Il Mulino, 2003), L’Europa a Venticinque (Il Mulino, 2005), In questo momento sta nascendo un bambino (Rizzoli, 2007), Costruire una Cattedrale (Mondadori, 2009), L’Europa è finita? (L. Caracciolo ile birlikte, ADD Editore 2010). Andare insieme, andare lontano (Mondadori, 2015), Contro Venti e Maree (Il Mulino 2017), Ho imparato (Il Mulino, 2019) ve Anima e cacciavite. Per ricostruire l'Italia (Solferino, 2021).
Cameron, May ve Johnson Hükümetleri Eski Devlet Bakanı
Jo Johnson, İngiltere'de halk arasında önde gelen bir ses ve saygın bir siyasi figürdür. Johnson, Mayıs 2010'dan Kasım 2019'a kadar Orpington Bölgesi'nin uzun yıllardır seçtiği bir milletvekiliydi ve Boris Johnson, David Cameron ve Theresa May hükümetlerinde devlet bakanı olarak görev yaptı. 5 Eylül 2019'da ailesine olan bağlılığı ve ulusal çıkarlar arasındaki "çözülemeyen gerilim" nedeniyle kardeşi Boris'in hükümetindeki milletvekilliği görevinden istifa etti. Johnson ayrıca daha önce Kasım 2018'de Times gazetesinin, kendisi için hükümetin Brexit planındaki temel kusurlarını ortaya çıkararak “önemli bir kamu hizmeti” sunduğunu yazmasına neden olacak şekilde prensip gereği istifa etti. Times, Jo'yu "ülkenin içinde bulunduğu korkunç durum ve önünde duran seçenekler hakkında gerçeği söyleyen az sayıdaki siyasetçiden biri" olarak tanımladı. En son Ulaştırma Bakanlığı’nda Devlet Bakanı olarak görev yaptı ve aynı zamanda Londra Bakanı görevini de üstlendi.
Görevleri sırasında İngiltere'de yüksek öğrenim, araştırma ve inovasyon alanlarında önemli reformları yönetti. Üniversite, Bilim ve İnovasyondan Sorumlu Devlet Bakanı olarak (2015-18) Jo, Times Higher Education tarafından geçtiğimiz 25 yılın en önemli yasası olarak tanımlanan 2017 Yüksek Öğrenim ve Araştırma Yasası'nı geliştirdi. Bu adım, İngiliz üniversiteleri için yasal çerçeveyi yeniden düzenleyerek, üniversitelerin öğretim kalitesi ve öğrenci başarısı hakkında daha fazla sorumluluk sahibi olmalarını sağlayan düzenleyici kurum olan Office for Students'ı yarattı. Bu yasa ayrıca, yeni bir ulusal stratejik araştırma kurumu olan UK Research and Innovation'ın doğmasına da neden oldu.
Jo Johnson 10 Numaralı Politika Birimi Başkanı (2013-15) ve kabinede Devlet Bakanı olarak görev yaptı. Bu rolde, 2015 Manifestosunu oluşturan ekibi yönetti ve yaklaşık çeyrek yüzyıl sonra ilk kez muhafazakarların çoğunluğu sağlamalarına yardımcı oldu. Jo 2010'da parlamentoya seçilmeden önce, Financial Times'ta on üç yıl çalışmış, kariyerini Yardımcı Editör olarak noktalamıştı. Gazetecilik kariyerinde The Lex Column'un editörlüğü, Güney Asya büro şefliği (2005-8) ve Paris muhabirliği gibi çeşitli roller üstlendi. Foreign Press Association da dahil olmak üzere birçok kuruluştan ödüller kazandı.
Aselsan Mikro Elektronik Güdüm ve Elektro- Optik Sektör Başkanı
Atış Şirketler Grubu CEO
Ahmet ATIŞ, 1985 yılında Bursa’da doğmuştur. Eğitim hayatına doğduğu şehir Bursa’da başlayan ATIŞ,
Lisans eğitimini Uludağ Üniversitesi İşletme bölümünde tamamlamıştır.
Henüz okul yıllarındayken ticarete atılmış olup, kısa bir süre perakende sektöründe faaliyet
gösterdikten sonra kendi kurduğu tekstil firmasıyla ticari hayatının ilk girişimini gerçekleştirmiştir.
2005 Yılında İnşaat sektörüne adım atan Ahmet ATIŞ, bu sektörde kısa sürede adından söz ettirmiştir.
Yaklaşık 17 yılda nitelikli projeler üretme üzerine yatırımlarını gerçekleştiren marka, inşaat
sektöründe 84 projeyi hayata geçirmiştir.
2021 Yılı itibarıyla Holdingleşme ve kurumsallaşma sürecini tamamlayan ATIŞ Şirketler Grubu;
Perakende, Turizm, Tasarım, Medya ve Teknoloji gibi sektörlerde faaliyet gösteren onlarca markanın
da sahibidir.
Evli ve üç çocuk babası olan Ahmet ATIŞ; ATIŞ ŞİRKETLER GRUBU’nda CEO olarak görevini
sürdürmektedir.
Ekol Lojistik Y.K.B.
Ahmet Musul 1987 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olmuştur. Unok
Uluslararası Nakliyat A.Ş.’de iş hayatına başlayan Musul, 1990 yılında Ekol Lojistik’in kurucusu
olarak Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 2015 yılında Yalova Ro-Ro Terminali
A.Ş’yi kuran Musul, halen her iki şirketin de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini
yürütmektedir.
Multinet Up CEO
Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldu. 2005 yılında, uluslararası danışmanlık ve denetim firması Ernst & Young’da başladığı görevini, Kıdemli Denetim Müdürü olarak 2013 yılına kadar devam ettirdi. Türk Philips’te Ortadoğu ve Türkiye’den sorumlu Kıdemli Finans Kontrol Müdürü olarak çalışmalarını yürüttü. 2015 yılında, takip sistemleri sektöründe faaliyet gösteren teknoloji firması Mobiliz Bilgi ve İletişim Teknolojileri A.Ş’nin Mali İşler Grup Direktörü oldu. 2020 Mart ayından itibaren Mobiliz Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan Sever, 2022 Nisan ayında Multinet Up CEO’su görevini üstlendi.
Esas Holding Y.K.B.
Ali Sabancı, Esas Özel Sermaye Yatırımları arasında yer alan Pegasus Havayolları'nda Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Mars Sportif'de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini ifa etmektedir. Esas Gayrimenkul'ün yönetim kurulunda da görev yapmaktadır.
Ali Sabancı, sürdürülebilir sosyal yatırımı kolaylaştırmak için kurulan Esas Sosyal'in kurucularından biridir. Kendisi ayrıca Türkiye'de girişimcilik farkındalığını artırmaya odaklanmaktadır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu başkanı olarak Melek Yatırımcılık mevzuatı, Global Girişimcilik Kongresi, G3 / Geleceğin Gücü Girişimciler Forum, Global Girişimcilik Haftası ve TIM Inovasyon Haftası - Born Global gibi başarılı projelere liderlik yaptı. Aynı zamanda 25'ten fazla start-up şirkette melek yatırımcıdır.
Ali, Türk-Amerikan İş Adamları Derneği ve Türkiye Aile İşletmeleri Derneği üyesidir. 2018 yılında Türkiye ile Fransa arasındaki ekonomik ilişkilere yaptığı katkılardan dolayı Fransız hükümeti tarafından Légion d'Honneur ödülüne layık görüldü.
Ali Sabancı, Columbia Business School'dan Uluslararası Finans alanında MBA ve Tufts Üniversitesi'nden Siyaset ve Ekonomi alanında lisans derecesi aldı.
Yıldız Holding Y.K.B
1969 yılında doğan Ali Ülker, İstanbul Erkek Lisesi’nde eğitim aldıktan sonra üniversite
eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat ve İş İdaresi
bölümünde tamamladı. IMD, INSEAD, Wharton ve Harvard’da çeşitli eğitim programlarına
katıldı. De Boccard & Yorke Danışmanlık Şirketi ile Şirket İçi Kaizen Çalışması’nda (1992) ve
IESC Satış Sistemini Geliştirme ve Şirket İçi Organizasyon Projesi’nde (1997) yer aldı.
İş hayatına 1985 yılında Ülker Gıda A.Ş. Kalite Kontrol Departmanı’nda stajyer olarak
başlayan Ali Ülker, 1986-1998 yılları arasında çikolata üretim tesislerinde ve Atlas Gıda
Pazarlama A.Ş.’de Stajyer, Satış Yöneticisi, Satış Koordinatörü, Ürün Grup Koordinatörü ve
Ürün Grup Müdürü pozisyonlarında görev aldı. 1998 yılında Atlas Gıda Pazarlama A.Ş.’de
Genel Müdür olan, 2000 yılında Perakende Grup Başkan Yardımcılığı’na getirilen Ali Ülker
2001 yılında ise Merkez Gıda Pazarlama A.Ş.’de Genel Müdürlük görevini de üstlendi. 2002
yılında Gıda Grubu Başkan Yardımcılığı’na, 2005 yılında ise Ülker Grup Başkanlığı’na atandı.
2011 yılından bu yana Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüten Ali
Ülker 29 Ocak 2020’de Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı oldu.
Pazarlama ve satış alanlarında güçlü bir birikim ve tecrübeye sahip olan Ülker, inovasyon
konusuna özel bir ilgi duyuyor ve Grup içinde bu konuda çalışan ekipleri destekliyor. Ülker,
gençlere danışmanlık yapmaktan keyif alıyor. Açık hava ve doğada olmayı ve spor yapmayı
seviyor. İngilizce ve Almanca bilen Ali Ülker evli ve 3 çocuk babası.
Paris Bosphorus Enstitüsü Başkanı
Dr. Bahadır Kaleağası eğitimini Galatasaray Lisesi, AFS programı ile gittiği ABD, Brüksel Üniversitesi ve
İstanbul Üniversitesi’nde tamamladı. En yüksek derece ile mezun olduğu Brüksel Üniversitesi’nin
Avrupa Etütleri Enstitüsü’nde ve Uluslararası Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde 1989-1996 yılları
arasında uzman araştırmacılık ve öğretim üyeliği görevlerinde bulundu. Ders ve araştırma konuları
siyaset felsefesi, Avrupa Birliği’nin karar alma sistemi, ABD-AB ilişkileri ve uluslararası ekonomik
ilişkiler üzerinde yoğunlaştı.
1990-1993 yılları arasında NATO ve AB’nin Jean Monnet akademik burslarını alan Bahadır Kaleağası,
değişik dönemlerde ziyaretçi araştırmacı olarak Harvard, Georgetown ve Kudüs üniversitelerinde
bulundu. 1991‘de AB’yi kuran Maastricht Antlaşması’nın müzakeresine yönelik çalışma gruplarından
birinde raportörlük görevini üstlendi. AB Komisyonu’nun stratejik araştırmalardan sorumlu biriminin
projelerinde yer aldı; Türkiye’de ve uluslararası alanda kamu ve özel sektör kuruluşları için
danışmanlık yaptı.
1995 yılında Brüksel’de TÜSİAD Avrupa Birliği Temsilciliği’ni kurdu ve Avrupa özel sektörünün temsil
kuruluşu BUSINESSEUROPE nezdinde TÜSİAD ve TİSK daimi delegeliği görevini üstlendi. 2007 yılından
itibaren TÜSİAD'ın Uluslararası Koordinatörü olarak Brüksel, Berlin, Londra, Paris, Washington DC,
Pekin temsilcilikleri, Silikon Vadisi/San Francisco, Şangay/Çin, Dubai/Körfez iş ağları gibi uluslararası
etkinliklerini kurdu ve yönetti. Kaleağası 2016 ve 2020 yılları arasında TÜSİAD yönetim kurulu üyeliği
ve genel sekreterliği sorumluluğunu üstlendi. Ayrıca bu dönemde Brüksel'de BusinessEurope İcra
Kurulu Üyesi (Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu), OECD ve B20/ Küresel İş Koalisyonu delegesi olarak
görev yaptı.
Kaleağası halen Paris Bosphorus Enstitüsü Başkanı, Brec-Brüksel Enerji Kulübü Onursal Başkanı,
Avrupa Dış İlişkiler Konseyi (EFCR) ve Atlantik Konseyi Danışma Kurulu Üyesi, Berlin Bosphorus
Initiative, Argüden Akademi, Yanındayız, Yönetim Kurulu’nda Kadın Derneği ve Forum İstanbul
Yönetim Kurulu Üyesi ve diğer bir çok kurumda yönetim veya danışma kurulu üyesi. Galatasaray
Üniversitesi’nde “Küreselleşme ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” ve “Uluslararası İlişkiler ve
Avrupa” derslerini veriyor.
Çok sayıda uluslararası makale sahibi olan Dr. Bahadır Kaleağası, ayrıca bir çok kitabın yazarıdır:
“Towards a New Europe” (Brüksel, 1993), “Les Défis de l’Elargissement” (Brüksel, 1994), “La Turquie
en Mouvement” (Paris, 1995) ve “La République laïque turque” (Paris, 2003), “Tek Pazardan Parasal
Birliğe” (IKV, 1995), “Avrupa Yolunun Haritası” (Dünya, 2003), “Avrupa Galaksisinde Türkiye Yıldızı”
(Doğan Kitap, 2007) ve “Ne Olacak Bu AB İşi? Gençler Soruyor” (Boyut, 2010), “G20 Gezegeni (Doğan
Kitap, 2014) ve “Dünya Nasıl Değişiyor? Türkiye Nereye Gidiyor?” (Doğan Kitap, 2017).
Bank of America Yatırım Bank A.Ş. Y.K.B. Bank of America Türkiye Ülke Yöneticisi
Banu Başar, 2016 yılından bu yana Bank of America Yatırım Bank A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve
Bank of America Türkiye Ülke Yöneticisidir.
Başar, 2010 Yılında Bank of America bünyesine Yönetici Director olarak katılmış olup, Merrill Lynch
Menkul Değerler şirketinin Genel Müdürlüğü ve Türkiye Hisse Senedi Piyasaları Satış Başkanı ile
birlikte Bank of America’nın Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Hisse Senedi Satış Piyasaları
Eş Başkanlığı yapmıştır.
Başar, 2001-2010 yılları arasında EFG Istanbul Securities şirketinde, Hisse Senedi Satış Piyasaları
stratejisinin yönetilmesi ve uygulanmasından sorumlu Yönetici Ortak olup, bundan önce Bain & Co
Strategic Consulting şirketinde danışman olarak, İktisat Menkul Değerler’de ve New York’ta bulunan
Salomon Smith Barney’de Yatırım Bankacısı olarak görev almıştır.
Başar, Amerika’nın Boston eyaletinde bulunan Babson College’da Finans, Yatırım ve Uluslararası
İlişkiler alanlarında derece yapmıştır.
Başar, Bank of America’nın Çeşitlilik ve Kapsayıcılık alanında Avrupa, Orta Doğu ve Afrika konseyinin
ve Kadın Yöneticiler Komitesinin aktif bir üyesi olup, dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimcilik
platformu ASHOKA’nın üyesi ve aynı zamanda destekçisidir. Başar, Türk Sanayicileri ve İşinsanları
Derneği (TÜSİAD) üyesi ve American Türk Cemiyeti Derneği’nde (The American Turkish Society)
Yönetim Kurulu üyesidir.
Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü
Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Boğaziçi Üniversitesi’ne çift ana dalda devam eden Başak Karaca, yükseköğrenimini İşletme ve Siyaset Bilimi/Uluslararası İlişkiler bölümlerinden dereceyle mezun olarak tamamladı.
Mezuniyet sonrasında Procter&Gamble (P&G) Pazarlama Departmanı’nda işe başlayan Karaca, Türkiye’de pazar uygulamaları alanında edindiği tecrübe ile şirketin bölge merkezi olan İsviçre’de global marka stratejilerinin bölgeye uyarlanması, marka inşası ve tutundurma faaliyetlerini yönetti. P&G’nin ABD-Cincinnati’deki global merkezinde marka, inovasyon, patent, strateji ve sürdürülebilir iş geliştirme konularında çalıştı.
Yurt dışında geçen 10 yılın ardından Türkiye’ye dönen Karaca Yıldız Holding’de kariyerini, farklı üst düzey görevlerle ve Yönetim Kurulu üyelikleriyle devam ettirdi.
Kendi danışmanlık şirketini kurarak birçok şirkete marka, strateji, iş geliştirme, pazara giriş ve verimlilik konusunda destek verdi. Farklı sektörlerde ve yapılarda Yönetim Krurulu üyelikleri devam etmekte olan Karaca eğitimine de hem öğrenci hem de eğitmen olarak devam etmekte.
Başak Karaca halen Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapıyor.
Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı
Begüm Doğan Faralyalı, lisans öğrenimini London School of Economics’te Ekonomi ve Felsefe alanlarında tamamlamış ve Stanford Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde (ABD) yüksek lisans eğitimi almıştır.
Profesyonel iş hayatına New York Arthur Andersen’da danışman olarak başlamıştır. Bu deneyiminin ardından Londra Monitor Grup’da, Avrupa’nın önde gelen medya ve teknoloji şirketlerine yönelik yeniden yapılandırma projelerinde danışmanlık yapmıştır.
Begüm Doğan Faralyalı, 2004 yılında Doğan Medya Grubu’na uluslararası büyüme ve yabancı yatırımlardan sorumlu Başkan Yardımcısı olarak katılmıştır. 2007 yılında, Romanya’nın ulusal eğlence kanalı olan ve halen Romanya’nın en çok izlenen 3 kanalından biri olan Kanal D Romanya’nın kuruluş sürecinde yer almıştır. Faralyalı 2009 yılında Star TV’nin CEO’luğunu, 2010 yılında da Kanal D ve CNN Türk’ü de bünyesinde bulunduran Doğan TV Holding’in Başkanlığı’nı üstlenmiştir.
Ocak 2012’den itibaren elektrik üretimi, akaryakıt perakendesi, sanayi & ticaret, otomotiv ticareti & pazarlama, finansman & yatırım, internet & eğlence, ve gayrimenkul yatırımları sektörlerinde faaliyet gösteren Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir. Faralyalı aynı zamanda Doğan Yayınları, Sesa Üretim, Sesa Ambalaj ve Karel’de Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı sürdürmektedir.
Begüm Doğan Faralyalı, Stanford Üniversitesi İşletme Okulu (GSB), UNDP Gelişmekte Olan Özel Sektör Uluslararası İstanbul Merkezi danışma kurulu, TÜSİAD (Türk Sanayi ve İş Adamları Derneği), GİF (Global İlişkiler Forumu) WEF (Dünya Ekonomik Forumu), BSDC (İş ve Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonu) üyesi olan Faralyalı, WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) mütevelli heyeti üyesi ve genç sosyal girişimcilerle çalışan sivil toplum kuruluşu YGA (Young Guru Akademisi)’nın düş ortağı da olan Faralyalı, Türkiye’de “Ortak Değerler Hareketi”nin kurucusu, sözcüsü, değer odaklı toplum için gönüllü elçidir. Begüm Doğan Faralyalı, evli ve iki çocuk annesidir.
İş ve ekonomi dünyası 27-30 Nisan 2023 tarihinde Sapanca’da buluşuyor